måndag 17 april 2017

Svenska brott. Trippelmordet i Uddevalla av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers

Beskrivning från Adlibris:

"Den 7 mars 2015 hittas tre döda personer på en gata i Uddevalla. Samtliga är skjutna på nära håll. Polisen upptäcker snabbt att två av offren har kopplingar till ett kriminellt gäng och de behöver inte leta länge för att hitta några personer som träffade offren vid den tid då morden begicks. Men samtidigt verkar det otroligt att det skulle vara deras egna barndomsvänner som är gärningsmännen.

Trippelmordet i Uddevalla är en berättelse om gängkriminalitet och om hur vänskapsband hamnar helt i skymundan när narkotika, svarta pengar och vapen kommer in i bilden. Och hur priset för blotta misstanken om svek kan vara döden.

Det är också en skildring av en komplicerad polisutredning där det i slutänden blir oerhört svårt att avgöra vem som egentligen gjort vad, om två rättegångar med helt motsatta utfall och om en rättsprocess som fortfarande inte är helt avslutad."


Mina tankar:

Det här är andra delen i serien Svenska brott som tar upp omtalade brottsfall i Sverige.
Jag känner lite att jag kanske bott under en sten de senaste åren för jag har inget  minne av Trippelmordet i Uddevalla fast det var ett jättestort och omtalat fall.

Men iallafall blev jag mer intresserad under tiden jag läste den här boken och precis som i förra boken av serien så får vi följa med från början av brottet och under hela polisutredningen och rättegången.

Jag gillar verkligen den här typen av böcker, dels för att man vet att det är sant men också är det väldigt intressant att få reda på hur det går till när polisen och övriga inom rättsväsendet arbetar.

Längtar redan tills nästa bok i serien kommer och det är ju ett gott betyg!

Finns på Adlibris / Bokus 


2 kommentarer:

  1. Jag har lite kvar att lyssna men längtar också till nästa del!

    SvaraRadera
  2. Jag ska läsa första delen snart, den utspelar sig jätte nära mig så är väldigt insatt i det mordet. Men trippelmordet i uddevalla har jag inte hört talas om, eller så har det försvunnit i nyheterna för mig när det verkar vara ett gängmord...

    SvaraRadera