fredag 4 mars 2016

Bokbloggsjerka 5 – 7 mars


Då var det dags för en ny Bokbloggsjerka och den här gången är det KajsaLisa som undrar:

Vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

Kanske lite att den spelat ut sin roll faktiskt..
Tyvärr! Hur mycket jag än har älskat bokrean så är det inte detsamma längre.

Förr så öppnade ju bokhandeln mitt i natten då rean började, det var ballonger, tidningen var där och det var lite "fest" över det hela men nu är det mer ett bord uppsatt i butiken där det ligger böcker i en salig röra.
Nu vet jag inte hur det är på exempelvis Akademibokhandeln för där verkar de tar bokrean på allvar men i staden där jag bor så är det inte någon bra bokrea.

Sen är det klart att internethandeln har tagit över mycket. Dels så är priset oftast lägre och det är lättare att sitta hemma och klicka hem det man vill ha.

Jag har varit duktig och bara köpt en bok på rean i år.
För 19 kronor klickade jag hem Förgörelsen av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan.
Skulle ha tredje delen också men den var slutsåld.

21 kommentarer:

 1. Känner också att bokrean har förlorat lite av sin glans, i år har jag inte köpt en enda bok så här långt, men det råder ingen större bokbrist... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner lite så med.. Jag har så mycket att läsa så jag gråter inte!

   Radera
 2. Ja nog är det bekvämt och oftast lite billigare att köpa på nätet :)

  SvaraRadera
 3. Tycker nog att Akademibokhandelen här i stan har en bra rea och det är egentligen enda gången varje år som jag har råd att handla där :)

  SvaraRadera
 4. Akademibokhandeln tycker jag hade bra utbud, tyvärr var sen tillgängligheten mindre bra, så än så länge har jag inte tagit mig in i butiken, jag får bläddra i katalogen och mannen min får sen vara springpojke och hämta böckerna.

  SvaraRadera
 5. så mycket fler har det inte blivit för mej heller, än

  SvaraRadera
 6. Vi har en Akademibokhandel närmast och även om den inte är jättestor är den tillräckligt stor som tur är.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att bokrean förstörs mycket av att folk kan förbeställa allting..

  SvaraRadera
 8. Jag har inte riktigt erfarenheten av att bokhandeln öppnade mitt i natten och att det var feststämning, men jag minns att jag med förtjusning bläddrade i en fysisk reakatalog för att vara beredd på själva rean ;)

  SvaraRadera
 9. Det är definitivt inte lika mycket MÅSTE som förr. Men lockar ändå ... Två reaböcker har jag köpt hittills. Sen blir det rea på rean ...

  SvaraRadera
 10. Jag vet att bokhandeln i Kiruna har nattöppet :) Jag var där den första rean de ha de öppet och det var mysigt!

  SvaraRadera
 11. det går nog att göra fest av reastarten om en anstränger sig. och bokhandeln - som verkligen behövs - skulle kanske kunna tänka sig lite nya metoder

  SvaraRadera
 12. Jag kan nog hålla med om att det var lite mer fest över bokrean förr.

  SvaraRadera
 13. Åh jag hade velat uppleva en sån där festlig bokrea! låter underbart! Det är dock ganska festligt på reorna i stockholm och folk brukar köa tidigt på morgonen utanför affärerna. Men några ballonger såg jag inte till! Dåligt! >_<

  SvaraRadera
 14. Synd om uppmärksamheten kring bokrean avtar, man vill ju inte den skall försvinna. Var in i en bokhandel vid förra årets bokrea, och man kunde inte se att där var någon rea alls, snopet. Den handeln fick stänga i början av det här året, inte så konstigt kanske.

  SvaraRadera
 15. 19 kronor för en bok är ju verkligen ingenting!

  SvaraRadera
 16. Fast jag tycker fortfarande att det är lite fest över det när en kommer när Akademibokhandeln öppnar klockan sju på morgonen och resten av gallerian ligger nedsläckt. Jag hade nog aldrig orkat midnattspremiären ;)

  SvaraRadera
 17. En bok, det var superbra. Jag är inte lika duktig.

  SvaraRadera
 18. Tänk om det var sån fest nuförtiden, har svårt att tänka mig att det faktiskt var så, låter härligt :)

  SvaraRadera
 19. Nja, jag hoppas att du har fel. Bokhandeln i Eksjö öppnade klockan 8 på morgonen och bjöd på frukost fram till klockan 9. Tyvärr var jag inte där, men jag hörde att det varit fullt med folk i butiken och med tanke på att staden är liten tycker jag att deras försäljning som hamnade på nästan 500 sålda böcker första dagen är väl godkänt.

  SvaraRadera
 20. Näthandeln har väl dragit ned uppmärksamheten och mängden. Men samtidigt tycker jag att kvalitén ökat, dessutom är det lättare idag att botanisera i lugn och ro.

  SvaraRadera