lördag 26 augusti 2017

Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein

Beskrivning från Adlibris:

"Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter att ha levt i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och plågas av mardrömmar. Sektledaren Franz Oswald väntar på rättegång, men han är varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat börjar han väva ett inflytelserikt kontaktnät som sträcker sig långt utanför fängelsets väggar. Hans mål? Att hämnas..."

Mina tankar:

Innehåller spoilers från första boken!

För ungefär ett år sedan läste jag första boken om Sofia , Sekten på Dimön som handlar mycket om hur Sofia långsamt men säkert dras in i sekten som kallar sig ViaTerra och hennes kamp för att ta sig därifrån.

Gillade den boken väldigt mycket och var ganska nöjd med hur den slutade. Kände inte direkt något behov eller lust till att återvända till den här världen förrän nu.
Kanske behövde fortsättningen ligga och gro till sig något samtidigt som jag behövde andas ut och ta en paus från historien.

Men nu var det alltså dags i gen och i fortsättningen så är det åter Sofia som står i centrum.
Hon har lyckat att skapa sig ett ganska så fungerande liv, med jobb och lägenhet men Franz Oswald verkar inte ha gett sig och trots att han sitter bakom lås och bom så fortsätter han att trakassera Sofia.

Till hjälp har han bland annat sin advokat Anna-Maria Callini och usch vilken hemsk människa hon var att läsa om.
Okej Franz Oswald är ju inte så himla trevlig heller men just något med Anna-Maria fick mig att rysa av obehag..

Tyckte den här fortsättningen var väldigt bra, kanske till och med snäppet bättre än första boken. Har tredje och avslutande delen kvar att läsa nu och förhoppningsvis så dröjer det inte ett helt år den här gången.

Betyg:

4/5

2 kommentarer:

  1. Men vad kul att du bestämde dig för att läsa vidare. Tack för en fin recension.

    SvaraRadera